Tuesday, September 27, 2016

testing...testing...

fuh!!! tebal btl sawang kat blog nie...hahahah...
berapa thn x berpenghuni...sejak penghuni berpindah...hihihih

Wednesday, April 16, 2014

Undian FamilyDay 2014


salam..dh lama blog FM ni x berpenghuni.sejak adanya facebook n wasap..dh bersawang dh gamaknya..hehehe
hri nie nk wat undian pasal FamilyMaskuriFamilyDay (FMFD).
1)last year ada yg kata suh rehat dulu setahun FMFD nie..nk wat 2 thn sekali (tp wat kat tmpt yg jauh sikit..etc sabah)

2)ada yg kata teruskan sbb kalu stop takut akan datang x de dh FMFD..(pegi tmpt yg dkt2 pn x per sbb nak kekalkan xtvt tahunan nie)

so apa pndpt korang..nk teruskan or x?....


p/s: saja jer update kat blog nie..kesian dh lama x de update....hehehee...

Tuesday, November 20, 2012

Family Day 2012

Salam...
Setelah sekian lama blog family maskuri ni berusik so ari nie aku bukak balik la blog nie utk memudahkan kita semua berbincang pasal f/day 2012 kali ke-4...hehehe...
oleh kerana family day tingal dlm lbih kurang sebulan jer lg aku rasa perbincangan kat fb mcm x sesuai jer..hehehe..apa2 perbincangan & komen dibuat disini yer..senang sikit nk follow up..semoga segala komen & idea memudahkan lg perjalanan f/day kita...aminn..hehehe

.ni copy paste perbincangan dr fb ari tu..aku edit sikit2 ayat..hehehe

perbincangan berkaitan dengan family day:


1)Dinner family -dana sponser RM 1000. 


TEMA: " IBU JASAMU KU KENANG, TERIMA KASIH IBU"

Dila & Halim akan cari restaurant yang ada pelbagai hidangan ala-ala hotel..

so malam tu antara cadangan pengisian ialah ialah makan-makan sambil ada cabutan bertuah dan cenderahati (kalau ada) Dan yang paling penting kita cuba usahakan untuk raikan ibu.."IBU JASA MU KU KENANG ,TERIMA KASIH IBU"..


**Ide dh cantik cuma tempat nk buat xtvt nie..sesuai ker buat kat restoran..x ganggu customer lain..TAu jer la kan family kita nie riuhnya camner..idea aku kalu kita buat kat area2 penginapan kita ok x?kalu sapa ada idea lain dialu2 kan...:)






2) AJK Family Day Maskuri kali ke 4
1) Persediaan tempat -kak aii /sid

2) Tempat makan & menu -Dalilah /halim 


3) permainan kanak-kanak- (Mizan/zaki) 

4) Pertandinagn lukisan kanak-kanak buat awal -(wasilah/Liza)


5)bahagian pertandingan cerita /nyanyian kanak-kanak (sediakan bahan serta cari calon )- (idah & ana)


6) pembelian kupon di water world - ( yan/amin ) 

 7) persediaan hadiah kanak-kanak (Apar/Muz)8)hadiah ibu - (kak wai/abg mat)..


9)Roya dengan salleh jadi runner..mana yang perlukan bantuan dia kena bantu..terutama bahagian menulah 

10)Zu nanti bhgian mc untuk ptdgan cerita kanak2..n cbutan btuah. Zul kena susun balilk lah..

11)Kak Ilon & Napi tukang bwk hadiah...hehehe




p/s: nak tnya nie..

*pertandingan kanak2 (bercerita,menyanyi,melukis,mewarna,)semua nie nk buat bila?kalu pertandingan 

kanak2 nnie x cukup 1 jam rasanyer..

**berkaitan hadiah mak nie camner plak....nk kongsi2 or personal..

*** tentative jadual kalu bleh bg awal sbb nk selitkan waktu games kanak2..

lagi satu nie idea jer la yer...hehehe...ptg hari ke-2 tu aderr 


program x?.kalu x de..apa kata kita wat xtvt utk org dewasa mcm gokart,wallclimbing,menembak 

ker...setiap thn asal ptg jer xtvt mkn2 jer...hehehe...


jom bincangkn thread nie...:)








Friday, February 3, 2012

happy Besday ( Februari )


Family Maskuri ingin mengucapkan " HAPPY BESDAY " kepada mereka2 yg menyambutnyer pd bln ni...
1) Emak - 17/2
2) Zu - 18/2
3) Apis - 15/2
4) Harraz - 28/2
5) Aqil Lutfan -8/2

dgn ucapan semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.....AMINNN.....





Tuesday, January 3, 2012

Majlis kawin Yan...

Salam...

Kalau tak silap majlis kawin yan 19/5/2012 kan...tinggal lebih kurang dlm 4 bln jer lg..so rasanyer kita dh bleh bincangkan mana yg patut di buat & disponser supaya nnti x pening & x ada redundant job...kpd sapa2 yg berkenaan tolong bg2kn tugas mana yg patut...semoga semuanya berjalan dgn lancar....

Saturday, December 31, 2011

Selamat Tahun Baru 2012

Kepada semua warga FM, selamat tahun baru 2012 diucapkan.. semoga thn 2012 akan lebih baik dari tahun 2011.. insyallah....

Selain itu, sempena tahun baru dan azan baru dan juga sempena ulangtahun saya pada 1hb jan, maka saya ingin mempromosikan produk baru saya iaitu :



Saya bernaung di bawah Raudhah Agency yang memberikan service di antaranya :
Family Takaful ( eTIQa Takaful)
Business Takaful
Contractor Takaful
Unit Trust
Gold Investment
Insurance / Roadtax ( tanpa geran dan dijamin sampai dlm tempoh 24jam)

Sesiapa yang berminat silalah berhubung dengan saya , agen yang mesra, professional dan peramah.
Sekian Terima kasih

Tuesday, December 20, 2011

WELCOME TO LOTUS DESARU BEACH RESORT


Direction to this place, please click below link ( from Muar )
distance : 242KM
GPS coordinate : 1°33'50"N   104°15'5"E

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=37.0625,-95.677068&spn=38.638819,79.013672&t=m&z=4&vpsrc=1

yang ini pula laporan kaji cuaca di desaru masa tarikh event... berhati2 memandu yer..


My family will not join the convoy as i will drive straight away from Kuantan to Desaru.

- Untuk keselamatan semua dilarang mandi di pantai memandangkan keadaan cuaca yg buruk (     semalam ada 2 org lemas di pantai desaru )
- Berhati-hati memandu di musim hujan
- kopi 434 jangan lupa bawak hehe..
- time check in pukul 2.00 pm
- yg bawak balong kami mengucapkan berbanyak2 terima kasih dan jgn lupa pil mabuk jenama novomin
- kambing kat kampung dah ada penjaga ke masa org tak ada? hehe

happy holiday untuk tahun yg ke -4 ( kita akan buat grand sikit untuk ulang tahun ke 5 tahun depan ) hehe

Monday, December 12, 2011

~ Riang Ria family day 2011



Asslamualaikum w.b.k / salam sejahtera

ok..kat tajuk ni kita akan memberi info2 terkini mengenai family day kita yang akan berlangsung di desaru johor pada 24-26 disember 2011.

jadi aku harap semua dpt involve dlm blog ni untuk update info dari masa ke semasa..komen2 yang tidak berkaitan akan diremove yer...

Wednesday, November 16, 2011

Majlis Kenduri Aqiqah

Salam....
Okey memandangkan majlis yan akan berlangsung thn dpn (insyaallah) jd rasanye kita stop sebentar la perbincangan pasalnya.Mari la kita berbincang pasal Majlis kenduri Aqiqah Aqil Lutfan pd 26/11/2011 ( Sabtu )..Aku dgr ipin & zul x dpt balik..Kak ilon x pasti lg..Yang lain2 balik tak?Menunya aku tak pasti..tp biasanya kalu aqiqah nie kambing masak yg manis2..So aku nak minta pendapat la setuju tak kalu kita beri sedikit sumbangan pd mak. (maybe mak nk wat menu tambahan ).tak byk sikit...ikut kemampuan memasing..tak de paksaan..apa yg penting ikhlas...

Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Bertunang

Kami mengucapkan selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua warga Family Maskuri, Maaf zahir dan batin... semoga segala apa perbuatan yg baik kita lakukan beroleh keberkatan AllahWarga Family Maskuri juga ingin mengucapkan tahniah kepada Yan yang akan melangsungkan pertunangan pada hari raya aidiladha ini...