Saturday, November 5, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha dan Selamat Bertunang

Kami mengucapkan selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua warga Family Maskuri, Maaf zahir dan batin... semoga segala apa perbuatan yg baik kita lakukan beroleh keberkatan AllahWarga Family Maskuri juga ingin mengucapkan tahniah kepada Yan yang akan melangsungkan pertunangan pada hari raya aidiladha ini...



55 comments:

Alang said...

Alhamdulilah semua berjalan dgn lancar.tahniah dik.selamat bertunang.dah besar rupanya adik akak.teringat hari pertama balik sekolah jalan kaki.pejam celik rupanya dah 19 thn berlalu......

yan said...

hehehehe.. tq kak... terima kasih la kepada semua yg membantu dan yg memberi sponsor kepada majlis nie... nt yan kawin sponsor lah lagi.. wakakaka!

kak aii said...

yan dah kena start cari sponsor dah ni yan.. sebab 6 bulan je lagi.. yang pasti zul mesti sponsor kad kahwin..ha..ha..dan mizan sponsor air batu he..he.. akak nak sponsor apa ek.. yan kalau tak malu sila la list kan apa yg perlu disponsor..supaya sempat kita orang fikir2kan

Anonymous said...

aku sponser kambing 4 eko

dell said...

akak sponser kek 2 tingkat.

Riyaz said...

kad kawin ko aku buat style mcm payslip yan..koyak kiri kanan.hahahhaa...

Anonymous said...

style kad krdit.. x ada zul hhaha

~yan~ said...

yes! sape nak sponsor kambing 4ekor tue?? banyk tue..heheeh.. kak ai.. yan terima jer aper pun yang akak nak sponsor... hehehe..

~yan~ said...

zul ko buat la mcm2 maner pun...aku terima jer... hehehe

E-pin said...

kira abg sbg tuan rumah cuma mampu terima salam kaut je la yan haha

Anonymous said...

kambing 4 eko tu mizan kmbng la sponser,diakan tokeh kmbng

wak aina said...

byk la.....nak bayo hahaha

Anonymous said...

kalo x blh sponsor badan dia,sponsor ajer eko dia tu...hahihu...

kak aii said...

akak sponsor khemah dengan pelamin la. Pelamin Ada ke?

Anonymous said...

oleh kerana ada yg nak sponsor pelamin...kalo yan cakap x der pun,terus jd ada...hahaha

dell said...

ok kalau pelamin ambik pakej manja. pelamin, makeup ,baju pengantin,tempat tidur dan tempat makan pengantin siap dia tolong surve lagi masa makan pengantin. kalau aku dulu pakej tu RM 2500.jadi bincang le yan kena tambah berapa..rasanya yang mahal pelamin le..

khemah ambik anak pak mahat je. kata mizan untuk org kg RM 200(satu khemah). nak selesa ambik 4 kemah. masa aku dulu 3 kemah(cantik).satu kemah guna pakatan (tak cantik). jadi diorang lupa nak guna kemah yang tak cantik tu hehehe..jadi dengar kabarnya ada yang kena tunggu..

~yan~ said...

yeay! kak ai nak sponsor pelamin.. sponsor separuh pun dah ok la.. jimat kos yan sikit.. hehehhe

alang said...

akak macam biasa le sponsor bunga telur dan telur rebus je...

dell said...

untuk majlis yan kita kena berganding bahu. jangan kasi mak pikir banyak sangat sbb dah tua nie mudah tension dan stress. jadi kita pakat adik beradik apa yang perlu kita buat. kalau dapat kita bincang sama-sama dan cuba atasi mana yang boleh. kita kena selalu tanya khabar kat kampung.terima kasih

tumpang lalu sikit: aku dah dapat pindah sekolah melaka hehehe..

E-pin said...

tahniah utk dila, pas ni kau dah tak boleh balik kg hari2 la ye...nasib baik mizan ada... yg lain2 tu gilir2 la tido rumah mak yer.. sian mak dok sorang2 melayan balong...

kak elon said...

akk rasa,akk sponsor door gift jer...mcm biasa...

k y said...

dila.. ko dh start ngajokat melaka ke?

Yan said...

Yg penting, bg la tawu yan aper yg patut nak buat.. Yan memng x tawu aper2 nie..huhuhu..

kak aii said...

yan anti akakbuatkan list. Senang sikit. Eh macam akak plan yg nak kahwin.he.he

E-pin said...

event manager utk majlis kawin nnt yg dipersetujui adalah En Halim Baba.. alaa laki dilah tu... haha

dell said...

kak ilon ko nak bagi door gift macam mana? kasi semua orang tau..hehehe..tak pun ko bincang dengan yan, mana tau yan ada citrasa.lagi senang ko ambik part door gift..budget macammana..tak cukup cakap yan..lagi senang.ha..sorang dah ambik satu bab lagi..

rohaya dah bahagian bunga telur dan telur kat depan pelamin. dah habis satu bab lagi.

dell ambik bahagian menu makan berdamai..dan kek dua tingkat kat depan.

Kak aii bahagian pelamin dan kenopy

zul dah ambik part buat kad kawin.

mizan bahagian air batu..nak buat air apa bincang dengan mak.

dell said...

apar bahagian pinjam peralatan dan kenopy (pakatan, tukang masak serta perbincangan keperluan masakan -seperti biasa hehehe dah habis satu bab

dell said...

nanti kak aii update tugasan hehehe..ni secara kasar je..aku pun rasa macam aku yang nak kawin kak hehehe

E-pin said...

Abang sponsor beras share dgn abg mat... boleh ke abe mat? haha... masing2 mcm dh x sabo2 nk tgu yan kawin ni.. haha

cik lah kecik said...

yan akak sponser bhn2 perisa.mcm garam,gula,& seangkatan dgnnya la.klu x de bhn2 tu x sedap mkanan 7 Minuman tu nnti..hehehe

kak aii said...

tapi satu yang paling penting, yan kena bagi tau theme color wedding dia.. senang la semua nak standby beli color apa nanti

kak aii said...

satu lagi.. budget planning pun penting..

napi said...

aku sponsor kayu api je,,nti amik kat kedai jentik..hahaha...!!

k y said...

abang mat sponser beras mcm biasa.E-pin,ko nk share skali, ok le tu.

wak aina said...

org dah pakai gas la pi...

E-pin said...

selamat menghadapi exam SPM kpd Apis...

dell said...

ada sedikit pengumuman:jgan letak pelastik dalam bilik air kerana akan berlaku longgokan pampes yang menyebabkan bilik air berbau. buang pampers terus dalam bakul sampah untuk kemudahan semua pihak.

p/s: anak anda tanggungjawab anda..hehehe hanya mengingatkan..

rina said...

akk tlg gubahkan hantaran je la..yg lain x mampu...

cik lah kecik said...

ok la tu rina..yan ko dh bleh listkan apa yg nk beli..nnti akak leh tolong listkan apa yg nk beli...akak byk masa free nie..hehehe

kak aii said...

he..he nasib baik anak akak dah tak pakai pampers..he..he.

~yan~ said...

yeay! alhamdullillah.. ramai nak spomsor nie.. nak kawin atas cruise la camnie... ada sape2 nak spnsor kapal x? hehehehe..


p/s : kak aiii.. x kena black list!! leh gi bandung...hoorrraaaayyy!! hehe

cik lah kecik said...

alhamdullilah nampaknyer suma mcm dh amik part memasing...tp jgn lupa gak brg2 yg remeh temeh cam plastik sampah,tuala good morning,sabun basuh pinggan,span etc.....

p/s;yan tema ko warna apa...

zue said...

yan akak amik kat blog org nak kawin.. akak jumpa ni kat sini

http://surianiesamsudin.blogspot.com/2011/11/senarai-perancangan-majlis-perkahwinan.html

dia siap bg gant chart(things to do with month mcm schedule blaja plak hehe) yan beberapa bulan sebelum majlis.. ni check list dia tp x blh ikut semua


My Wedding Check List

**Buku Planning Wedding**
Bunga Telur ( bunga pahar )
Busana Berinai ( Persalinan)
Busana Nikah
Busana Sanding
Cenderahati Tetamu
Dj & Emcee
Entertaiment Show
Flower Gurl
Hantaran
Hiasan Pelamin Berinai
Hiasan Pelamin Nikah
Hiasan Pelamin Sanding
Kad Kawin
Kompang
Make up Artist
Pengapit Lelaki & Perempuan
Pre-Wedding Photographer
Tetamu Jemputan
Wedding Cake
Wedding Henna
Wedding Photographer
Wedding Questbook
Wedding shoe
Wedding Videographer

E-pin said...

kad kawin jgn lupa ltk kordinat GPS sekali.. senang org nk carik rumah... kira moden sikit la..hehe

kak aii said...

betul2 setuju tu.. he..he kan semua orang pun dah ada gps..kan

E-pin said...

jgn GUNA PUN SESAT dah le... hehe

Anonymous said...

yer ler...mmg ler sesat kalo gps kata 'turn right'...tetiba drebar belok kiri...hehehe

Anonymous said...

pakai kompas leh..

Anonymous said...

Haha.. Yan baru tung seminggu, dah keluar semua list.. Mcm nak suh cepat je nie..hehe.. Nway tq la yer.. List2 tu semua akab dirujuk nt...hehe

Yan said...

Tema maybe warna grey..

Alang said...

Dik tema warna grey dgn warna apa.kalau warna grey aje tak ke suram sangat majlis tu nti.tak ada kaler ceria sikit ke.kita mesti berani memainkan warna.ni akak ambik petikan dari kata-kata k y.he...he...he...

Anonymous said...

kaler grey sesuai ngan kaler silver @ gold jer ler...hehehe

~yan~ said...

grey + putih lawa x?? tp grey kalau x pandai maen kaler, x naik la kaler dia...tgok la nt macam maner..

napi said...

grey+silver la yan baru matching and grand skit...

"boy_qaramie" said...

Sy nk tau pasal kad kawin payslip tu bro..ada cntoh x