Monday, December 12, 2011

~ Riang Ria family day 2011



Asslamualaikum w.b.k / salam sejahtera

ok..kat tajuk ni kita akan memberi info2 terkini mengenai family day kita yang akan berlangsung di desaru johor pada 24-26 disember 2011.

jadi aku harap semua dpt involve dlm blog ni untuk update info dari masa ke semasa..komen2 yang tidak berkaitan akan diremove yer...

62 comments:

Riyaz said...

ok mengenai t-shirt utk kanak2 kan, aku dh p survey td..jd ni aku senaraikan nama2 yg ada size (tp klu terkecik dan terbesar sket tu sori la erkk) :

size 1
- Alia
- Harraz
- Riyaz
- Aina
- Hannah

size 2
- Dini
- Dania
- Fairuz

size 3
- Arip
- Amirul
- Sue Ane
- Danish

warnanya lebih kurang biru jgk..material cotton..jadi kalau mak bapak nama2 yg disebutkan kt atas tu BERMINAT sila bgtau yer..tarikh last comfirm 14.12.2011..tiada paksaan yer utk membeli..harganya RM10 jgk sehalai..

kpd yg lagi kecik tu mcm syuk, zikri, khalisha, zafirah, sarah,aqil dan lain2 mintak maaf sbb x der sekecik itu..cuma aku cadang korang cari baju warna biru di pasaraya berhampiran..hahahahahah

cik lah kecik said...

ok..makluman..semua t-shirt berharga rm10 sehelai..sapa2 yg nk byr tlg byr kat aku yer..cam biasa la aku jd tukang pungut duit..hehehe...

p/s:zul baju2 saiz 1,2,3 tu nk aku collect duit sekali or ko collect?

cik lah kecik said...

erk..kak wai & rina sponser..
1)door gift ( jajan )-kak wai
2)kek besday ( X sure lg..rina kompomkan)-Rina

Zue said...

Kak silah tshirt bebudak tu zul kate byr kat dia.

cik lah kecik said...

okey...

kak y said...

aku confirm bju amirul n ayip

Riyaz said...

agak2 korang, apakah tajuk yang amat sesuai utk nama family day kita nie????

E-pin said...

ok aku kompom ambik

kak aii said...

OK. Akak confirm kan jugak untuk Hannah ngan Sue Ann.

kak aii said...

Akak akan packkan jugak untuk setiap keluarga satu bag yang mengandungi barang makanan dan minuman seperti berikut
1. 1 big bottle mineral water
2. 2 maggie-in-the cup
3. Roti gardenia butterscotch/raisin
4. 2 pack minuman dalam kotak

Kalau family yang ramai tu akan diberi 2 bag.

E-pin said...

apa program day 1 smpi day 2?

Riyaz said...

program akan diumumkan kejap lg..tgh set2 nie...

wak aina said...

aku pun nak untuk aina

dell said...

nak kena bawak pingan/cawan polisterin tak?

Riyaz said...

ni sket lebih kurang la erkhh tentatif kita ms kt sana :

sabtu 24.12.2011

9.00 pagi - bertolak dr muar
1 tghari - mkn tghari (sndiri2)
2.00 ptg - check in kt hotel
3.00 ptg - free & easy
5.00 ptg - mandi kolam
7.30 mlm - dinner BBQ
10.00 mlm - lepak2 diskus psl
bisnes, yan kawin ,etc


Ahad 25.12.2011

8.00 pagi - sarapan pagi
9.00 pagi - telematch kanak2 & org
dewasa
2.0 ptg - mkn tghari (tapaw)
3.00 ptg - free & easy
4.30 ptg - Riang Ria Theme park
7.30 mlm - dinner
9.00 mlm - cabutan bertuah
12 mlm - tido lor...


isnin 26.12.2011

8.00 pagi - sarapan pagi
9.00 pagi - mandi kolam + pantai
11.00 pagi - bersiap2 check out.
12tghari - bertolak balik

ni skadar lebih kurang la tentatif kita..cuma mintak ipin cari time yg sesuai utk sesi photography tue..lagi best time smua dpt pakai baju yg sendat tue..hahaah

cik lah kecik said...

zul kak ilon pn nk bj bdk tu

Anonymous said...

TAjuk Family day - aku syorkan Riang Ria FAmily Maskuri - lotus beach drsaru...

E-pin said...

kak ilon x blk selayang lg ker?

rina said...

baju danish tu nak,besday kek tu pon confirm...baju budak yg xde tu kalau beli warna hitam blh x? kalau biru tkt x sama warna

Riyaz said...

kaler baju x kisah..hitam pun ok jgk...asalkan bdk2 suka..hahaha

Anonymous said...

kalo hitam lg ler x sama warna...hahaha

cik lah kecik said...

tinggal roya jer x tau nk or x baju bdk2 tu..x reply msg pn..tp rasanyer dia akan ambik gak..

cik lah kecik said...

zul lupa..muz pn nak..

E-pin said...

baju budak yg kalerful la cantik... X pun yg belang2 mcm cerilta mat kacau tu... Kehkehkeh
Lg satu thn ni x kena bawak kuali, oven, toaster dll ker?

cik lah kecik said...

pembakar roti aku leh bawak..yg len2 tu x tau la plak..

kak aii said...

Rasa rasanya yg Ken a bawak teko nak bua kopi la.sebab tu memang penting..

Anonymous said...

ok nie bilik masing2..

bilik 1 - emak & kak wai
bilik 2- mizan & wasilah
bilik 3- kak aii & dila
bilik 4- zul & apar
bilik 5- ipin & kak ilon
bilik 6 - roya & napi

terpulang kpd memasing kalu nk wat pertukaran suka sama suka..

napi said...

bukan kak roya ngan kak su ke?

cik lah kecik said...

kak su x amik bilik..jd tumpang dgn roya...

cik lah kecik said...

zul roya pn nak..

dell said...

Zul : aku cadangkan lah...cadangan aku masa kursus kat petronas dulu..diaorang ambik gambar masa awal-awal datang sebab masa nak balik semua dah fokus nak balik dan kemas jadi akan kelam kabut ckit,

tapi untuk family kita nie aku cadangkan masa time esy n fre tu sesuai set masa untuk sesi fotografi..tapi kena bagitau awal-awal supaya diorang ready masa yang ditetapkan.

kak aii said...

ok. list of telematch akak ada attach kat facebook.. sila check facebook

Yan said...

Cuti yan dibekukan untuk bulan 12.. Cuti x approve.. Nak tukar cuti pun org x nak bg... So, x dapat join la family day... Huhuhu

kak aii said...

haiyaa.. rugilah yan.. yan ko cari la keja lain.. susah bebeno nak cuti

E-pin said...

susah betol la tempat keje ko ni yan... apply keje lain je la

muz said...

zul..gambo yg kt post ni..gmbo utk t-shirt ker just untuk blog ni? cntik sgt2

cik lah kecik said...

haah muz..mmg cantik sgt..sesuaiii...hehehe

kak aii said...

Memandangkan Sue Ann Arts and Crafts jadi salah satu sponsor Family Day, so sue ann nak buat marketing sikit ya..jgn marah he..he sapa yg ingin nak intai2 byk cross stitch yang baru diframekan, silalah jengok kat

http://www.facebook.com/pages/Sue-Ann-Arts-and-Crafts/170473629717685?ref=tn_tnmn

Kat mudah lum post lagi

Sue Ann ckp kalau any family maskuri member nak beli dia boleh bagi discount..he..he..

OK tq

cik lah kecik said...

ok cadangan aku..

untuk games sweet & ballon pickup sesuai utk
fairuz,dini,yaya,alya

untuk games frog jump sesuai utk
hannah,harraz,aina,riyaz

untuk games book balancing relay sesuai utk
amirul,ayip,sofea,danish

bg dewasa kita amik tag of war..

nie sekadar cadangan saje..tp ongkosnyer x tau berapa..kak aii kena kirakan..hehehe

kak suraya haron sekeluarga said...

salam..family maskuri sape2 de blk muo dan yg dkt2 cni..jemput datang kenduri umah abg saleh kat parit besor jumaat malam sabtu(esok lepas maghrib)..yg dekat2 mcm zul,apar,kak y,mizan,dila,atok pah skali dan seangkatan dengannye di jemput hadir..

Riyaz said...

lg update jmput guna blog..bg yg brksmpatan sila la hadir yer.aku x dpt hadir sbb ada keja kt PD smpi ahad.. :-)

Yan said...

meh crik kan yan keja laen.. Ujung2 taun nie tiba2 pulak service level jatuh merundum2... Aku la yg jadik mgsa.. Hampeh tul!

Anonymous said...

pi mintak keja dgn abg alim..kompom lau ader xtvt kuarga dpt cuti...wahahaha

dell said...

peh..klu yan keja dgn abang halim..aku pulak tak dapat pegi fday sebb smua nak cuti...nie cuti dengan liza pun dah berkira-kira sapa yang boleh jaga kedai..huhuhu

dell said...

nak tanya ckit.. baju fday bayar terus kat akak aii ke..aku rasa kita semua masih belum bayar lagi

cik lah kecik said...

baju f/day bayar kat aku..harap maklum..hehehe

dell said...

berapa rm selai baju..lama sangat dah sampai lupa..confirmkan balik!

cik lah kecik said...

aik kak dila..aku awal2 lg dh bgtau arganyer..sila tgk di komen no 2 yer..hehehe...

zue said...

hehe.. bestnye ada game.. tp sweet n balloon pick up walaupon sesuai utk 4 org kene sediakan jgk utk yg x tercalon ni..hehe almaklumla kan.. stakat ni zafira je yg x reti nak berebut ni..hehe

dell said...

banyak sangat t-shirt..t-shirt kecik le..tshirt besar le..jadi tak perasan..

Sue Ann said...

Cik zul u write my name wrong...my name is Sue Ann..not sue ane I am angry :(

cik lah kecik said...

hehehe..btul la zu..lg la plak game tu ada belon..kompom yg lain2 pn nk main gak...ker nk tukar game lain?

zue said...

Utk suka2 je biarla diorg main ramai2.. Ada hadiah ke diorg ni? Stakat ni hadiah utk cabutan bertuah adala rasanyer..hehe

cik lah kecik said...

HADIAH UTK TELEMATCH INSYAALLAH ADA..KAK AII TGH CARI..TP KAK AII MINTAK IDEA NK BELI APA..UTK BDK2..

dell said...

ala..beli katkedai rm 2.00 banyak RM 20..boleh dapat 10 barang huhuhu..budak-budak pagi dapat mainan petang dah masuk tong samaph dah huhuhu..tak caya tengok.. beli le angry bird ke, kala warna ke, bola ke, keta ke, nak advance ckit beli buku warna atau buku belajar menulis biar diorang belajar mewarna dan menulis.apa yang penting diorang dapat hadiah. cuma beli tu ikut peringkat kesesuaian umur le.. kalau mirul dan ayip tu dah kena yang berharga cikit..sbb dia dah pandai main dan nilai.cadangan untuk happy-happy dan ekonomi

cik lah kecik said...

kalu ikutkan aku beli alat2 tulis..yer la kan taun dpn masing2 dh sekolah..tp beli ikut peringkat umur la..

kak aii said...

Ini akak ada modify sikit activity kita..sebab lotusdesaru dah releasekan jadual activity dia untuk christmas. so akak combinekan mana yang patut.. tapi sessi photography tu masih belum tau bila.. tu kena confirmkan dengan ipin. Ini dia jadual kita yang terbaru. untuk activity dari lotus desaru, akak ada attachkan kat facebook.. jengok2 kat situ k.
Sabtu 24.12.2011

9.00 pagi - bertolak dr muar
1 tghari – Nasi lemak dan mee hun goreng (mak and roya sponsor. Ni kak wai kena tidur rumah mak dan packkan nasi lemak yang mak masak tu sebelum bertolak..)
2.00 ptg – register and collect goodies bag
3.00 ptg - free & easy
5.00 ptg - mandi kolam
7.30 mlm - dinner BBQ
9.00 mlm – free movie show @ club house (optional) /lepak2 discuss psl petermas business plan, dana Maskuri, yan kawin etc
11.00 mlm – Christmas fireworks at beach front
12.00 mlm - tido

Ahad 25.12.2011

8.00 pagi – line dance at beach front (sapa2 yg berminat)
9.00 pagi – breakfast
10.00 pagi telematch kanak2 & org
dewasa
12.0 ptg - mkn tghari (tapaw)
3.00 ptg - free & easy
4.30 ptg - Riang Ria Theme park
7.30 mlm - dinner
9.00 mlm - cabutan bertuah
12 mlm - tido lor...


Isnin 26.12.2011

8.00 pagi - sarapan pagi/line dance (sapa2 yg berminat)
9.00 pagi - mandi kolam + pantai
11.00 pagi - bersiap2 check out.
12tghari - bertolak balik

ni skadar lebih kurang la tentatif kita..cuma mintak ipin cari time yg sesuai utk sesi photography tue..lagi best time smua dpt pakai baju yg sendat tue..hahaah

cik lah kecik said...

i follow...

k y said...

aku ada pack jajan utk budak2..nak beri masa bila ek..n masuk theme park tu ticket brapa RM ?

kak aii said...

Mask theme park ticket rm5 sorang

Anonymous said...

Desaru ujan spi 29 hb

cik lah kecik said...

cuaca ujung taun....