Tuesday, January 3, 2012

Majlis kawin Yan...

Salam...

Kalau tak silap majlis kawin yan 19/5/2012 kan...tinggal lebih kurang dlm 4 bln jer lg..so rasanyer kita dh bleh bincangkan mana yg patut di buat & disponser supaya nnti x pening & x ada redundant job...kpd sapa2 yg berkenaan tolong bg2kn tugas mana yg patut...semoga semuanya berjalan dgn lancar....

69 comments:

cik lah kecik said...

nie aku list kan semula yg dh dibincangkan awal2 pertunangan yan..just to remember...aku copy paste jer dr topic yg lepas2..hjeheh...

1)event manager utk majlis kawin nnt yg dipersetujui adalah En Halim Baba.. alaa laki dilah tu... haha
2)kak ilon ko nak bagi door gift

3)rohaya dah bahagian bunga telur dan telur kat depan pelamin. dah habis satu bab lagi.

4)dell ambik bahagian menu makan berdamai..dan kek dua tingkat kat depan.

5)Kak aii bahagian pelamin dan kenopy

6)zul dah ambik part buat kad kawin.

7)mizan bahagian air batu..nak buat air apa bincang dengan mak.

8)apar bahagian pinjam peralatan dan kenopy (pakatan, tukang masak serta perbincangan keperluan masakan -seperti biasa hehehe dah habis satu bab

9)ipin & abe mat sponsor beras

10)wasilah sponser bhn2 perisa.mcm garam,gula,& seangkatan dgnnya la.klu x de bhn2 tu x sedap mkanan & Minuman tu nnti..hehehe

11)napi sponsor kayu api je,tu zaman2 dulu2..zaman skang gas yer napi..heheh..

12)rina tlg gubahkan hantaran

kak elon said...

nak sponsor door gift tu...tp x leh semua ler...dkt seribu tu...hehe

Anonymous said...

awal sgt tajuk ni nk diskus

kak aii said...

sapa plak anonymous ni. akak confirm bab canopy dan pelamin (kalau ada pelamin la..). satu lagi akak sponsor pouch cross stitch yg sweet sweet yg ada huruf Y & A untuk meja berdamai. Tapi apa theme color yan ni?

cik lah kecik said...

yan pn senyap jer...nk kawin ker x nk..kita yg xcited..hahaha...

kak elon said...

yan mcm malu2 aje nampak.ala2 duk kat balik langsir nampak sebelah muka aje....kikiki.ala yan jgn ler malu2...keluar ler dik.jom ler kita bincang2...haha

rina said...

just nak ingtkan yan pelamin n mak andam dh tempah ke..lg 4bln ni,baik tmph skrg nnti penuh pulok

kak aii said...

tu la yan ni, warna apa theme wedding dia ni.. senyap je

Riyaz said...

adakah yan telah melantik konsultan dari ombak rindu untuk majlisnya?? hahahahahaha....aku on je apa yg patot...

cik lah kecik said...

pelik gak aku dgn yan nie..masa kat desaru ari tu smpi tepon aku suh bincangkan pasal nie..tup2 dia yg x muncul2..ingat nk kena mesej dia gak tu..nnti aku msj dia yer..hehehe

cik lah kecik said...

hahaha....dh msg yan td..dia kata nnti balik kg bincang..umah dia x de intnet...cian...14 hb dia balik..katanyer la...hehehe...

Alang said...

Dik tinggal brpa bln je ni.akak nak suruh org buat bunga telur.tapi tak de tema warna apa lagi.

kak aii said...

Tema dia war a blue teallah.. Ala biru petronas.. akak baru siap satu pouch cross stitch wedding dia. Anti aka post ek..he..he

Alang said...

Kak aii petronas warna biru ke warna hijau???...blur skjap nak ingatkan balik

cik lah kecik said...

kak aii blue teal tu bkn biru laut ker..aku smpi google cari perbezaan antara warna blue teal dgn warna petronas nie...hahaha....

kak elon said...

waa confius ni....petrons tu lebih pada warna ijau....suh yan google kan warna tu ,pastu copy paste kan kat sini...kalo beza pun sket jer sbb kita dah tgk warna dia...

kak elon said...

akk search kat google 'blue teal'.tp mcm2 blue yg kluar...x tau yg mana satu blue teal yg tepat utk tema yan ni...

rina said...

biru tu mmg jarang kite tgk,susah nk dpt tu,tp mmg cantik exlusive...pandai adik kite pilih warna

rina said...

biru tu mmg jarang kite tgk,susah nk dpt tu,tp mmg cantik exlusive...pandai adik kite pilih warna

kak aii said...

akak ada post design pouch yang guna blue teal.. tu la blue teal.. tapi pouch tu belum siap lagi..he..he

cik lah kecik said...

ko post kat ner kak..x jmpa pn..

wak aina said...

INFO DARI KAMPUNG:mak akan buat yasin pada 4/2/2012..HARAP MAKLUM....

kak aii said...

silah..adalah kat akak punya wall paper..

cik lah kecik said...

mak wat yassin ekh..ok..org2 kat kg tu nnti tnya mak perlukan apa2 x?nnti baku bleh tlg mana2 yg termampu...

dell said...

wah yan ko cari warna susah nie.. manja ada ke baju color tu..tempat dia bukan tempat yang terlalu exclusive yang sediakan warna yang jarang tengok..lagi pun dia tu bekerja sempat ke tak dia nak cari baju warna yang susah tu.. huhuhu..

kak elon said...

waa.nak kna cari kain n tempah ni yan...takut x sempat...

kak aii said...

tak susah la cari warna tu. dia biru2 kehijauan yg malap bukan biru laut mcm kain sekolah tu..lagi satu sample pouch akak dah siap satu.. tengok la kat facebook

riyaz said...

klu stakat nk buat baju rasanya byk dh kaler kain tu skg..klu beza pun tone kaler sket je..ni bkn zaman beli kain kt pngkal kayu tepi sungai muar tu..skg ni jackel ada,astana moda ada.hehehe..nk lg murah dan pantas beli online je.muahahaha...

napi said...

petang nie akan diadakan sesi perbincangan antara pihak pengantin permpuan dgn wedding planer x bertauliah di umah kak elon,sambil minum kopi 434.dengar cite pihak kopi 434 nk sponser wedding yan nie...muahahaha!!!l

kak aii said...

bila tu.. pukul berapa nak join gak lah..

nao said...

jom la kak,aku dah smpi ni...hehe,tp yan plak lom,smpi....apada budak nie....ceh...hehe

napi said...

jom la kak,aku dah smpi ni...hehe,tp yan plak lom,smpi....apada budak nie....ceh...hehe

yan said...

hehe.. yan dah samapai dah umah kak ilon... nie kaler teal, tgok kat website niee...

http://www.jumiesamsudin.com/2011/06/cadangan-warna-tema-majlis-persandingan.html

kak aii said...

zul, ko diwajibkan untuk menjadi photographer yan dan seterusnya menghasilkan album kahwin. tapi foc eh... kita nak cut cost ni..kita tengah discuss budget ni.. memang out la.. so pertolongan anda memang diwajibkan.. harap maklum.. sekian terima kasih..

Riyaz said...

kalau mcm tu pkai kamera compac la jawabnya.hahaha

napi said...

ala kita ramai2 amik gambo pki kamera handphone je,hahaha....

~yan~ said...

ala.. slr abang ipin kan ader... hehehehe

k y said...

mak kata nak order bahulu yang siap kotak untuk berkat org ramai..Kak elon door gift utk budak2 ke.. mcm dulu tu..

cik lah kecik said...

kak y mak nk berapa byk..nnti aku try tnya anak sukimi..anak dia ada wat andaman & kek utk door gift..cokelat pn ada

k.elon said...

kek tu kna tnya rina dulu...dia dah tepon dgn satu org tu...apa2 kompen ngan dia @ yan...

cik lah kecik said...

kalu rina dah tepon org tu ok la..just bg tau jer..sbb yg ni kat bukit pasir jer..kwn aku..

kak elon said...

silah...tnya hrga siap kotak...

cik lah kecik said...

tgk kat fb td rm2 siap kotak..nnti nk try tnya kalu2 dia bleh bg murah lg

kak elon said...

silah bg ler link dia ni...

cik lah kecik said...

kak ilon nie 1)http://giftdoorkek.blogspot.com/
2)http://giftpartycoco.blogspot.com/
3)http://julisolek.blogspot.com/

3-3 nie adik beradik..ala anak pakcik sukimi yg duk kat jln masjid tu la..

riyaz said...

nanti diskus smula la yan yg bab photographer tu..x brani nk janji skg...awal2 thn la katakan..tp yg kad kawin tu Insya-Allah aku sponsor..

E-pin said...

Yan, abg kamera mmg ada tp sape yg nk shoot?, kan time tu abg tgh salam kaut... Hehe

cik lah kecik said...

suh apis shoot la...x kan la dia x terror..tgk gmbr dia asik pgg slr ipin jer..hehehe

kak elon said...

suh ler zul shoot...

rina said...

la...wasilah org ni la aku call ari tu,aku bodek2 dpt rm1.85 sekotak

cik lah kecik said...
This comment has been removed by the author.
kak aii said...

Akak, yan, rina dengan napi balik hari sabtu pagi. Kalau boleh hari sabtu ni nak buat meeting pasal kambing dalam pukul 3 macam tu. Meeting pasal nak membesarkan operation kambing kita sekali ganda lagi secara komersial.. diminta pelabur-pelabur yang aktif untuk menghadirkan diri sebab ini akan melibatkan pelaburan sekaligus yang besar. Perkembangan kambing kita agak slow sebab start dengan jumlah yang kecil. so sudah sampai masanya membesarkan lagi operasi kita. sapa2 yg boleh hadir tu sila hadir ya..

dell said...

wah lamanya tak bukak blog..sekolah baru nie tak berapa nak bestari tu yang susah nak acces internet. kat rumah lum ada wifi..huhu pakai broadband leceh, celcom lembab kat tempat aku..tgu balik kg je ler.. tp mintak tolong sbb dah tak boleh acess internet nie kalau ada benda penting melibatkan aku nak kawin yan ni inform ye..hari sabtu je boleh join blog nie.. perbincangan hangat nie..dah 58 komen..

cik lah kecik said...

patut la dh lama x nmpk nama dell dlm blog nie..lupa dh duk melaka...hahaha...

napi said...

mana suma org nie?

Anonymous said...

semua tgh kumpul duit nk support yan.kikiki

kak aii said...

tulah.. semua senyap je pasal..

kak elon said...

mentang2 adik bongsu yg nk kawin...excited semacam jer...mcm kita plak yg nk kawin...mase kita kawin dulu ,kita sendiri pun x der ler pulak excited mcm ni...hehehe

cik lah kecik said...

tau x pe...tp yg nk kawin pn x muncul2 dlm blog nie..apa citer...hehehe...

kak aii said...

akak balik kampung weekend ni sempena mak buat yasin. nak beli apa-apa tak untuk kenduri. akak boleh beli limau mandarin bawak balik.. mak masak apa yasiin ni..

kak elon said...

mak masak soto...

cik lah kecik said...

kak elon wat begedel..begedel dia sedap...hehehe

kak aii said...

Sapa yg balik weekend ni?

Anonymous said...

semua kot kecuali family napi...

napi said...

aku x leh balik,bnyk keje la skrg nie...

kak aii said...

hari tu zul ada mention nak buat gotong royong keliling rumah emak. Akak setujue beno. Apa kata kita buat gotong royong tu hari ahad start pukul 9 pagi.. kita buat sampai tengahari la. clear kan semua sampah sarap keliling rumah dan bakar apa yang patut. sampah2 tu bukan orang lain punya pun, kita kita jugak..he..he.. ok bawak apa yg patutu ya.. zul, ko bawak byk2 plastik hitam sampah..

cik lah kecik said...

setuju!!!hehehe

Anonymous said...

setuju dgn cadangan bernas nie...lagipun ramai balik kt umah mak tu boleh tlg kemas sama2..jangan ada yang duduk dalam bilik aje..kiikikiki

Anonymous said...

ish3x...dah ade insuran ke blm...kikiki